Edwardian Conservatory in PVCu

 

we were approached by the client to quote for the construction of a conservatory to add a reception room to their property.

 

Although the client already had a fairly clear idea in mind of what they wanted, we recommended they view a recent build to help them envisage how the finished building would look. Following the viewing we refined the design by changing the fanlight opening windows to full height opening windows as it was considered important not to have the view of the garden spoilt by a transom bar at eye level. We also enlarged the conservatory slightly to ensure there was sufficient room for the furniture arrangement that was planned.

 

 

We agreed a schedule of works & completed the base whilst the customer was on holiday to minimise the disruption. Conservatory base construction image -

 

 

Following their return from holiday we erected the structure. This photo was taken at the end of day 1. Conservatory structure -

 

 

By the end of day 2 the structure was glazed & starting to dry out inside. One of the benefits of a conservatory as opposed to an extension is the sheer speed of construction & the short time from completion to when you can decorate. Glazing the structure -

 

 

Following the glazing of the structure we swiftly moved inside, plastered the walls & screeded the floor. Internal finishing -

 

 

The client was delighted with the finished result. Completion -

 

Conservatory base construction

Erecting conservatory structure
Glazing the structure
Internal finishing
Completion

 

Our Insurance
 
Certass Accreditation
 
QANW Insurance
 
Building Control
 
Trust Mark
Thermal Register